Rondreis IJsland

Een van de mooiste bestemmingen wanneer je naar IJsland toe gaat is toch wel het Noorderlicht. Je ziet dan een soort van schouwspel met bewegende lichtgevende bogen in kleuren zoals onder anderen blauw, groen en paars. De beste kans om het Noorderlicht te kunnen bekijken is wanneer het onbewolkt is en erg koud. IJsland is een van de beste bestemmingen om het Noorderlicht te kunnen bekijken. Dat komt doordat IJsland geografisch op ongeveer 40 kilometer vanaf de poolcirkel ligt dus ligt het land vrij hoog ervoor. De beste plaats waar je dan kan zijn om het Noorderlicht te zien is in de regio rond Myvatn. Wanneer het pikdonker is heb je de beste kans om het Noorderlicht te zien en dat tussen tien uur in de avond en drie uur in de nacht. Vaak is dan de zonneactiviteit het hoogst.

Silfra

Deze plek is de beste bestemming voor wanneer je wilt gaan duiken. IJsland staat er ook om bekend dat ze de mooiste duikspot van de wereld hebben. In het Thingvellir nationaal park bevindt zich het Bingvallavatn meer. Silfra bestaat uit een geheel aan buizen en grottenstelsel en je kunt hier de prachtige natuur bewonderen en het water is daar kristalhelder waardoor je onder water de natuur ook mooi kan meebeleven. Wanneer je duikt bij Silfra heb je onder water een duidelijk zicht tot maar liefst 100 meter.

rondreis ijsland

Gullfoss waterval

Wanneer je in IJsland bent is de Gullfoss waterval zeker iets wat je moet gaan bezichtigen. Gullfoss is een prachtige waterval die uit diverse niveaus bestaat. Je hebt eerst een cascade van allemaal kleine watervalen en vervolgens valt het water meer dan 11 meter naar beneden. Vervolgens valt het water ook nog eens rond de 20 meter in een diepe kloof naar beneden. De kant waarvan je komt aanlopen lijkt het water zelfs in de grond te verdwijnen. Wanneer je wat verder naar beneden bent gelopen zie je dat het water door de diepe kloof door blijft vallen totdat die uit het zicht verdwijnt.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een geothermisch zwembad die je zeker moet bezoeken wanneer je in IJsland bent, mede doordat het een van de populairste attracties van het land is. Het ligt ook dichtbij de internationale luchthaven en de hoofdstad Reykjavík. Dit zwembad is ook erg geliefd en men zegt dat het zuivere water erg goed is voor de mensen met huidproblemen. Het water van het zwembad wordt gevoerd uit de dichtbij gelegen krachtcentrale genaamd Svartsengi. De temperaturen variëren met warm water en heel heet. De temperatuur kan wel tot rond de 40 graden zijn, dus deze plekken kan je wel vermijden tenzij je van zulk heet water houdt. Wanneer je de Blue Lagoon bezoekt is het dus urenlang lekker badderen of pootjebaden, dit is ook erg relax gevend voor de mensen die wel wat aan rust toe zijn. Je moet wel rekening houden dat wanneer je uit het water bent het erg koud kan zijn, maar gelukkig is de afstand tussen de omkleedruimtes en het hoofdgebouw wel kort.