Hoofdstad IJsland

Reykjavík is Rokerige Baai in het Nederlands vertaald en is de hoofdstad van IJsland. Deze hoofdstad ligt in het zuidwesten van IJsland op het schiereiland Seltjarnarnes in de gemeente Reykjavíkurborg. Het is het centrum op het vlak van zowel politiek, sociaal, cultureel en economisch. Reykjavík kreeg in 1786 zijn stadsrechten alleen was het in die tijd niet meer dan een straat met wat huizen en boerderijen en het aantal inwoners stond op 167. Vele mensen vertrokken van het platteland naar de stad in de 20ste eeuw om daar te gaan studeren en om meer geld te kunnen verdienen. Tegenwoordig wonen er naar schatting 200.000 mensen in deze hoofdstad en dat is ook meer dan de helft van de totale bevolking van IJsland. Er zijn wel regelmatig files tijdens de spitsuren.

Structuur

De hoofdstad Reykjavík is gebouwd met veel laagbouw en zelf opgezette woonwijken. De kenmerken van deze stad zijn sterke contrasten. Er zijn ook kleine huizen die zijn bekleed met golfplaat en ze staan naast de futuristische glazen gebouwen. Tussen de haven in het noorden ligt de oude stadskern en er zijn daar veel watervogels. Je kan er ook veel interessante gebouwen, musea en prachtige beelden vinden die de hoofdstad symboliseren. Je kan het ook bezoeken op loopafstand.

hoofdstad ijsland

Kenmerken van Reykjavík

Op de achtergrond van Reykjavík die langs de Atlantische Rug ligt kan je de indrukwekkende berg genaamd Esja bezichtigen. Het is een moderne stad die je comfort kan bieden en je kan binnen de stad ook te maken krijgen met onder anderen de historie en traditie. Je kan er ook goed vissen want de visserij en Reykjavík zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. Deze stad staat ook bekend om de heetwaterbronnen en het prachtige landschap. Je kan er ook lekker genieten van het culturele eten en het nachtleven gaat er ook volop door. Reykjavík staat er ook om bekend dat het een van de ‘heetste’ steden in de nacht is. Er is ook genoeg keuze aan luxehotels, exclusieve winkels en designvestigingen. Je kan er ook het Noorder licht bezichtigen.